Toplantıya, Hitit Dernekler Federasyonu Cemal Emir, Başkan Yardımcısı Sedat Ilıman ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi ve Dernek Sekreteri İbrahim Yollu, Sorkoğlan Köyü’nden Güngör Atak ve İlhami Türk, Kuşsaray Köyü’nden Adnan Saklavacı, Dereyazıcı Köyü’nden Haydar Bektaş, Örencik Köyü’nden Mustafa Uysal, Bektaşoğlu Köyü’nden Taki Çiftçi, Mecitözü Köyü’nden Kemal Tepe, Palabıyık Köyü’nden Ali Özgür Ispanak, Turgut Köyü’nden Necati Taş, Fındıklı Köyü’nden Bülent Ünal, Mazıbaşı Köyü’nden Aziz Sarı katıldı. Toplantıda Anadolu Hitit Dernekler Çorum Federasyonu toplantısında  Ali Özgür Ispanak ve Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Emir birer konuşma yaptı. Öte yandan federasyonun yönetim kurulu ise, şöyle oluştu:
“Başkan, Ali Özgür Ispanak, Başkan Yardımcısı Güngör Atak, Sekreter Adnan Saklavacı, yönetim kurulu üyeleri ise Haydar Bektaş ve Hüseyin Taş”  ve Ali Özgür Ispanak, yeni kurulan federasyonun tüm Çorum’un renklerine saygı duyan ve kucaklayan bir federasyon olacağını ifade etti.
Toplantıda konuşan Ispanak,federasyonun Atatürk ilkelerine bağlı, tüm Çorum’u kucaklayan, demokratik, laik, hukuk devleti anlayışına saygılı bir federasyon olarak çalışmalarına başladıklarını belirtti. Ispanak, “Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu kurma çalışmalarımız 6 ay gibi uzun bir süre aldı. Şimdi ise tatlı sona ulaştık. Palabıyık, Kuşsaray, Sarkoğlan, Dereyazıcı ve Çalyayla köylerinin kurucu üye olarak görev aldığı Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu, Çorum’daki tüm farklılıkları, zenginlikleri kabul eden ve tüm Çorum’u kucaklayan, Atatürk ilkelerine ve inkılâplarına bağlı, inançlı, demokratik, laik hukuk devleti ve cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine bağlı, üniter yapısına, tek bayrak, tek dil ve tek vatan ilkesinden taviz vermeyecektir. Federasyonumuz, Çorum’a hayırlı olsun” diye konuştu
Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu’nun kamuoyuna tanıtım toplantısına katılan Cemal Emir, kendi tecrübelerini yeni federasyon üyelerine aktardı. Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Emir, “Ankara’da bize bağlı 80’den fazla derneğimiz var. Bu gücü anlamak açısından çok önemli. Hem sosyal, hem siyasal anlamda büyük bir güçtür. İyi değerlendirilmeli ve birbirimize sahip çıkmalıyız. Ülkemizin durumunu biliyoruz. Ortadoğu’da 2 ülkede savaş var. Bu koşullarda tek yapmamız gereken birbirimize sahip çıkmaktır” dedi.


Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu Başkanlığına Ali Özgür Ispanak seçildi

(Yusuf ÇINAR)
 
Editör: TE Bilisim