Aydınlar Ocağı açıklamasında bu işe kim karıştı ise hukuk önünde en sert şekilde cezalandırılması gerektiği belirtilerek “İnsanımızın dini duygularını, hislerini, sevdalarını kirli emellerine tahvil eden her türlü oluşumların, grupların ve terör örgütlerinin, devletimiz tarafından sıkı takibe alınması geleceğin Büyük Türkiye’si için önemlidir” denildi.
Açıklamada şöyle denildi: “15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde yaşanan darbe kalkışması / girişimi / darbesi tarihimizde ve insanımızın vicdanında kapkara yerini almıştır. Canımızı yakmıştır. Tüm bu olaylar olurken görüldü ki Türk Milleti darbelerin her türlüsüne karşı gereğini yapacak güce muktedirdir. Gözü dönmüş hainlerin kendi insanını acımadan katletmesi, FETÖ – PDY terör örgütünün ihaneti karşısında, kim bu işe karıştı ise hukuk önünde hak ettikleri şekilde cezalandırılmalıdırlar. Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum itibari ile başında sürekli gaileler olması ve geçmişimizin gölgesinin devletimize verdiği sorumluluk gereği sürekli teyakkuzda olmamız tedbirlerin en önceliğidir.
Bu maşayı tutan büyük güçlerin coğrafyamızı yeniden şekillendirme emellerini iyi okuyabilme ve gerektiği tedbirleri alabilmesi için devletimizin ter türlü caydırıcı uygulamaları köklü ve sürekli formda devam ettirmesi elzemdir. İnsanımızın dini duygularını, hislerini, sevdalarını kirli emellerine tahvil eden her türlü oluşumların, grupların ve terör örgütlerinin, devletimiz tarafından sıkı takibe alınması geleceğin Büyük Türkiye’si için önemlidir. Cenab-ı Allahtan şehitlerimize rahmet, ailelerine taziyelerimizi sunar ve sabırlar dileriz. Yaralılarımıza acil şifalar dileriz”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim