Yaralı bir köpeğin tedavisi için köye giden Bilim Kültür ve Turizm Derneği Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Şeyda Çimen ve komisyon üyeleri, köy yakınlarındaki 5 metrelik çukurda  bir köpeğin mahsur kaldığını öğrendi.

Kısa sürede çukurun  bulunduğu bölgeye giden Çimen ve beraberindekiler, yaklaşık 5 metre derinlikteki çukurda  köpeği kurtarmaya çalıştı. Havanın yağışlı olması, çukurunda  da çökme riski bulunması nedeniyle Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz’dan yardım istedi. Çimen’in talebi üzerine Başkan Eyvaz, itfaiye ekibini bölgeye gönderdi.

Olay yerine gelen ekipler, hayvan severlerinde yardımıyla yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından çukurda mahsur kalan köpeği çıkardı. Kör olduğu anlaşışan köpeğe, çukurdan çıkarıldıktan yiyecek ve su verildi. Ölmek üzere olduğu anlaşılan köpek, Bilim Kültür ve Turizm Derneği Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Şeyda Çimen tarafından tedavisi için Çorum’a götürüldü.

Başka bir köpek için gittikleri köyde çukurdaki köpeğin kurtarılmasına vesile olduklarını ifade eden Çimen, köpeğin 4 gündür kuyuda bulunduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Çimen, “Çok şükür ölmeden kurtarabildik. Gerekli tedavisini yaptıktan sonra sahiplendirmek istiyoruz” dedi.


(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim