“Çorum Havaalanı” konusunu yeniden Çorum’un gündemine taşıyarak halkın takdirini kazanan Çorum Valisi Ahmet Kara, rahatsızlık veren bir konuda daha duyarlılık gösterdi. Vali Kara, kentin her yanını kaplayarak görüntü kirliliğine yol açan reklamların sınırlanmasını sağlayacak bir genelge yayınladı.
Vali Kara genelgesinde, kamu kurum ve kuruluşlarının, okulların bahçe duvarlarına, bina cephelerine veya yan duvarlarına, çeşitli kuruluşlara ait ilan ve reklamların asıldığını veya yapıştırıldığını, bu durumun görüntü kirliliğine sebep olduğunu belirterek, Belediyece belirlenmiş ilan yerleri dışında resmi kurumların duvarlarına ilan ve reklam yapıştırılmamasını istedi.
Kurum müdürlerinin konuyu hassasiyetle takip etmelerini, ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılacak kontrollerde tespit edilen ve görüntü kirliliğine sebep olan ilan, reklam ve afişler için muhataplarına idari ceza uygulanması gerektiğini bildirdi. Zorunlu ilan ve reklamlar için ise, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden izin alınacak.
Editör: TE Bilisim