AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Fransa’nın Strazburg kentinde yapılan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Yaz Dönemi Genel Kurulu’na katıldı.

Toplantının gündeminde göç ve terörle mücadele konularının yer aldığını belirten Milletvekili Ceritoğlu Kurt, İspanyol parlamenter Antonio Gutierrez’in başkanlık ettiği oturumda, “nefrete ve korkuya hayır” kampanyasının yaygınlaştırılması görüşünün benimsendiğini ifade ederek, sosyal Avrupa’ya ulaşılmasının yolunun, göçmenlere karşı daha insancıl yaklaşımlardan geçtiğine özellikle vurgu yapıldığını söyledi.

Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, Genel Kurul’daki konuşmasında, Müslümanların dini bayramlarında parlamentonun tatil olması gerektiğini savunurken, Avrupa’nın göçmen politikalarında gözlenen insan hakları ihlallerine de dikkat çekti.

Yılda 4 kez toplanan AKPM Genel Kurulu’nda, Ceritoğlu Kurt’un da içinde bulunduğu Türk delegasyonu taraf ından, Türkiye’ye hiç gitmeden hazırlanan göç ve göçmen krizi raporuna da itirazda bulunuldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim