Yürüyüş önceki gün saat 14.00'de Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı önünde başladı. Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, Kızılay Çorum Şubesi, TEMA Vakfı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde düzenlenen etkinliğe katılım oldukça yoğundu.
Gazi Caddesi üzerinde Saat Kulesi'ne kadar yürüyüş yapan gönüllüler, şarkılar söyleyerek ve çeşitli sloganlar atarak halkın dikkatini gönüllülüğe ve iyiliğe çektiler. İyilik için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yürüyüşün sonunda Saat Kulesi yanında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılırken, daha sonra hep birlikte şarkılar söylendi.
Hitit Üniversitesi Kızılay Kulübü, Türk Kızılayı Gençliği ve Türk Kızılayı’nın da desteklediği ‘İyilik İçin El Ele Yürüyüşü"renkli görüntülere sahne oldu.

"GÖNÜLLÜ OLALIM, GELECEĞİMİZE IŞIK TUTALIM"
Yürüyüşün ardından düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, "Bizler Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılında ilan edilen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü her yıl coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz" dedi.
Serpil Çetin, konuşmasında şunları söyledi:
"Gönüllülük, toplumların eğitim alanında gelişmesinde büyük bir öneme sahiptir. Bugün Amerika, Avrupa, Japonya ve birçok gelişmiş ülkede eğitim alanında profesyonel gönüllülük çalışmaları ile gelişmelerinde katkıda bulunmuş pek çok gönüllülük hizmeti veren sivil toplum kuruluşları vardır.
Bu konuda Türkiye oldukça geride kalmıştır. Biz TEGV ailesi olarak 20 yıldır tüm sorumluluk sahibi insanları bir araya getiriyor ve birlikte harika projelere imza atıyoruz. Bu nedenle biz çocuklarımıza, çocuklarımızın ailelerine, bağışçılarımıza, gönüllülerimize ve çalışanlarımıza "harika insanlar" diyoruz.
Hepimiz bir çocuktuk. Sonra bir gönüllü olduk. Şimdi her birimiz bir çocukta kendimizi bulduk. Hep beraber çocuk olalım ve bir çocukta kendimizi bulalım. Kendimize ve onlara gönüllü olarak geleceğimize bir ışık tutalım."





(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim