Detroit Keldani Psikoposu Francis Kalabat, Papaz Fodi Hobib'ten ve Papaz Şevki Gonza, Vali Ahmet Kara’yı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Vali Kara, insanlar arasında fark bulunmadığını, dini, dili ve ırkı ne olursa olsun insanlar arasında fark olmadığını anlattı. Türkiye’nin bin yıllık gelenekleri bulunan bir ülke olduğunu ve ülkeye sığınan göçmenleri bağrına bastığını belirten Vali Kara, “Onlara sahip çıkmak insanlık görevimiz ve buna da mecburuz” dedi
Keldanilerin Türkiye topraklarında da yaşadığını belirten Vali Kara, “Bu toprakların onlarda bizim kadar sahipleri. Onları memnuniyetle misafir ederiz. Burada olmalarından dolayı memnunum. Mültecilere en iyi şartlarda bakmaya çalışıyoruz. 2 milyon ülkede 3500 kadar da Çorum’da mülteci var. Burada oldukları sürece kendilerini kendi vatanlarında sayabilirler.
Bizim sizden isteyeceklerimiz var. Türkiye zor bir bölgede bulunuyor. Her tarafı ülkenin ateş çemberi içerisinde. Bir takım olaylar var istikrar adası olarak yaşıyoruz ama bazen Amerikalı dostlarımız bizim burada olduğumuzdan daha farklı şekilde bizleri anlatmaya çalışıyor. Size düşen insanlarınıza nasıl baktığımızı anlatın yanlış anlatmaların önüne geçin” dedi. Verilen destekten dolayı Vali Kara’ya teşekkür eden Detroit Keldani Psikoposu Francis Kalabat ve beraberindekiler vali Kara’ya hediye verdiler. Vali Kara da ziyarete gelenlere Çorum’a ait işlemelerin olduğu bir tabak hediye etti.


(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim