Başöğretmen Atatürk İlkokulu tarafından hazırlanan ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklediği “Göçmen Bireylerin Eğitimleri İçin Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması Proje Eğitimi Semineri” Rehberlik Araştırma Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

24-26 Mayıs tarihleri arasında Başöğretmen Atatürk İlkokulu yönetici ve öğretmenlerine yönelik 16 saatlik eğitim içeren seminere ilave olarak, İl merkezindeki okul müdürleri ve rehber öğretmenlerine yönelik ayrı bir oturum daha yapıldı. Tiyatro Salonu’ndaki oturuma Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mülteci öğrenci Hüseyin Askeri de katılarak göç etme nedenleri ve süreci ile ilgili yaşadıklarını paylaştı.

Seminerlerde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Itır Tarı Cömert tarafından; göçmen psikolojisi, göç eden bireylerin yaşadığı travmalar, göç eden bireylere eğitim yaklaşımları başlıklarında eğitim verildi.

Rehberlik Araştırma Merkezi Toplantı Salonu’ndaki sertifika törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, öğretmenlerin birlikte OKA desteğiyle böyle bir proje yapmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Farklılıkların başarının hızını ve yönünü değiştirdiğini ifade eden Büyük, 18-19 okulumuzda yabancı uyruklu öğrencilerimiz mevcut olduğunu belirtti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim