Başöğretmen Atatürk İlkokulu yönetici ve öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret ederek, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan, “Göçmen Bireylerin Eğitimleri İçin Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması Projesi” hakkında bilgi verdiler.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Mülteciler bize sığınan insanlardır. Özellikle kadınlar başta olmak üzere eğitime dâhil olmayan bireylerin entegrasyonunun önemli olduğu bir gerçektir.  Önlem alınmazsa bu insanlar çeşitli suçlarla karşımıza çıkabilirler. Bu açıdan projenizi önemsiyorum ve sizleri tebrik ediyorum. Bu konuda hazırlanan projelerle öğretmenlerimizin, göçmenlerin yaşadıkları adaptasyon sorunu başta olmak üzere çeşitli alanlarda yeterlilikleri artırılacaktır. İlimize gelen göçmenlere yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile Türkçe eğitimi ve çeşitli kurs programları uygulamaktayız. Bu projenin yaygınlaştırılmasına çalışacağız. Mülteci öğrencilerimizin bulunduğu diğer okullarımızda da eğitim alan öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz tarafından bilgilendirme yapılacaktır” dedi.

“Göçmen Bireylerin Eğitimleri İçin Öğretmen Yeterliliklerinin Artırılması Projesi” ile Başöğretmen Atatürk İlkokulu’nda görev yapan 26 öğretmen ve idareciye göçmen psikolojisi, aidiyet, adaptasyon, göçmenlerin eğitim sorunları, psikolojik destek, yol ve yöntemleri hakkında 4 gün-16 saat seminer verilecek.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim