Gıdayı özgürce tüketememenin de engel olduğunun vurgulandığı ve buna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen pasta yarışması iki gün sürdü. Yarışmacı gruplardan birinin Fenilketonürisi olanlara yönelik de pasta yaptığı programda Çorum Çölyak Derneği, Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi ve Mehmetçik Anadolu Lisesi’nden birer öğrencinin katılımıyla oluşturulan 4 grupta yarışan öğrenciler güzel bir takım çalışması sergileyerek 30 dakika içinde glutensiz yaş pastalarını yaptı. Tamamıyla glutensiz ürünlerden oluşan malzemeler, Mina Glutensiz ve Özmer Gıda tarafından karşılandı.

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu ve Mehmetçik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Madan’ın birer konuşma yaptığı yarışmada; Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Mehmetçik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Madan, Engelli Eğitim Merkezin Müdürü Mustafa Yüztgenç, Çorum Çölyak Derneği Başkan Yrd. Dr. Mustafa Azak, Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Hitit Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Özden jüri üyesi olarak görev yaptı.

Jüri görünüm, tat ve ekip çalışmasına bakarak dereceye girenleri belirledi. Yapılan değerlendirmede ilk 3 ve mansiyon ödülü alan takımlar belirlendi ve dereceye girenlere hediyeleri verildi. Öğrencilere Mina Glutensiz Ürünler tarafından hazırlanan gıda paketi, ayrıca Engelli Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından üretilen seramik resimlikler hediye edildi. Yarışma sonunda pastalar tüm misafirlere ikram edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim