Yalçın Çiftçi, "Sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel saldırı haberleri, televizyon ekranlarında ve gazetelerde en çok okunan haber olmaktadır. Şiddet eylemlerinin basın­yayın organlarında yer bulması, magazinsel habere dönüştürülerek ana haber bültenlerinde verilmesi bu tip olayların artmasına neden olmaktadır" dedi.
Çiftçi, TRT'nin sağlık çalışanlarını küçük düşürücü, şiddeti özendirici içerikte yayın yaptığını ifade ederek, "Sağlık çalışanlarına yapılan bu haksızlığı kınıyoruz. TRT’nin en kısa sürede özür dilemesini bekliyoruz. Her türlü şiddet olayının karşısında olduğumuzu ve konuyu adli mercilere taşıyacağımızı bildiriyoruz" ifadesini kullandı.
Çiftçi, açıklamasında şunları söyledi: "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet her geçen gün artarak devam ediyor. Şiddetin en çok görüldüğü yerlerin başında acil servisler ve 112’ler geliyor. Acil durumlarda, vatandaşlara yardım için görev yapan 112 çalışanları şiddetle karşılaşıyorlar. Mantığa, insan doğasına, hasta­sağlık çalışanı ilişkisine tamamen aykırı bu durumu kabul etmiyoruz. İş yüklerinin devamlı artmasına karşı fedakarca çalışan sağlık çalışanları bu davranışları hak etmiyorlar. Toplumda gittikçe tırmanmakta olan şiddet olaylarının sadece sağlık çalışanları ile kalmayıp her alanda artıyor olması dikkat çekicidir. Bizce kadına şiddet, trafikte şiddet, sporda şiddet, düğünlerde şiddet toplumsal öfkenin görmezden gelinemeyecek boyutlara çıkmakta olduğunun Sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel saldırı haberleri, televizyon ekranlarında ve gazetelerde en çok okunan haber olmaktadır. Şiddet eylemlerinin basın­yayın organlarında yer bulması, magazinsel habere dönüştürülerek ana haber bültenlerinde verilmesi bu tip olayların artmasına neden olmaktadır. Bu gibi sıkıntılar halen mevcutken "17/01/2016 tarihinde devlet kanalı olan TRT1'de yayınlanan ''Sen Olsan Ne Yapardın'' isimli tv programının 30. bölümünde, sağlık çalışanlarına şiddet ve şiddete eğilimi artıracak tarzda bir bölüm yayınlanmıştır. Her koşulda ve her durumda her şeyden önce insan hayatına önem veren sağlık çalışanlarına devletin yayın organı TRT aracılığıyla haksızlık yapılmıştır. Mesleğimiz ve sağlık çalışanları küçük düşürülmüştür. Sağlık çalışanlarına yapılan bu haksızlığı kınıyoruz. TRT’nin en kısa sürede özür dilemesini bekliyoruz. Her türlü şiddet olayının karşısında olduğumuzu ve konuyu adli mercilere taşıyacağımızı bildiriyoruz. Genel Sağlık İş Sendikası olarak her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzu bir kez daha belirterek görevi başında şehit olan tüm meslektaşlarımıza, polis, asker, öğretmen ve kamu görevlilerine Allah'tan Rahmet yakınlarına başsağlığı diliyor. Yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz."
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim