Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi Salonu’nda düzenlenen programa Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, gençlik merkezi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Programda gençlik merkezi öğrencisi Gizem Nur Işık 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hakkında bilgi verirken İlayda İgeç, Gönül Uyar, İlknur Büşra Yıldız ve Damla Şenol’da Atatürk, Cumhuriyet, Bugün şiirlerini seslendirdi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün kızı Şevval Külcü ve merkez öğretmenlerinden Atakan Tetik’in seslendirdiği kahramanlık türkülerine öğrenciler şanlı bayrağımızı sallayarak eşlik etti.

Tesisler Müdürü Yabacıoğlu programda yaptığı konuşmada, “Bu millet çok badireler atlattı. Çok büyük devletler kuruldu. Dünya üzerinde söz sahibi oldu. Osmanlı Devleti son döneminde öyle sıkıntılar yaşadı ki bizim tarihten silinmemiz için dünya üzerindeki devletler bir araya gelerek her durumu değerlendirdiler. Ama bu millet dün olduğu gibi o günde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklâl ya ölüm” diyerek yaşayacaksak bu topraklar bağımsız olarak hüküm süreriz yada rabbimin bize şahadet şerbetini içerek onun huzuruna mücadele ederek döneriz dediler.

O mücadeleler yokluklarla yapıldı. Bugün olduğu gibi bu aziz milletin düşmanları hiçbir zaman bitmeyecek. Siz güçlü olursanız başkaları gelip size kafa tutamazlar. Çünkü Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değil. Bu ülke sizlere emanet biz bu görevleri sizlere teslim edeceğiz. Sizlerin bizlerden daha çalışkan olmanız gerekiyor. Bu güzel vatanı sevmek demek çalışmak demek. Nerde bir görev yapıyorsak en iyisini yapalım. Sizlere çok güveniyoruz. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim