İl Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan programa göre geçmiş yıllara oranla sadeleşen kutlamalar saat 09.15’de Hürriyet Meydanı’ndaki halkoyunları gösterileri ve Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Çorum merkezdeki okullarda eğitim gören lise öğrencileri, taşıdıkları flama ve bayraklarla Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.
Ardından saat 10.00’da Anıt’ta tören düzenlendi. Törene; Vali Yardımcısı Haldun Aksalman ve Fikret Zaman, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Baro Başkanı Altan Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, SGK İl Müdürü Duran Cesur, CHP Çorum milletvekili adayları Muharrem Bozdoğan ve Dinçer Solmaz, kurum müdürleri, daire amirleri, gaziler, lise öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım tarafından Atatürk Anıt’a çelenk sunulması ile devam eden programda; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete intikal etmiş tüm şahitler için saygı duruşunda bulunuldu. Bando eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, tören sona erdi.




(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim