Vakıf bünyesinde verilen bilgisayar, drama, tiyatro, gitar, bağlama, fen, matematik ve İngilizce kurslarına katılan öğrenciler için düzenlenen yaz sonu etkinliklerinin ilk günkü programında gerçekleştirilen muhabbet ceminde meydan hizmeti olarak da adlandırılan 12 hizmet, gençler tarafından yürütüldü.

Bir taraftan ozanlık geleneğini yürütürken, aynı zamanda zakirlik yapan, ikrar ve görgü cemlerini de yürüten Dertli Divani’nin yönetiminde yapılan ceme Nurettin Aksoy, Hüseyin Solmaz, Şahin Polat ve Ali Rıza Düzgün dede ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Cem esnasında zaman zaman gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Dertli Divani, eğitime özel önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Laik, çağdaş, Cumhuriyet değerlerinden asla vazgeçmemelisiniz. Kendinizi mutlaka akla ve bilime yönlendirmelisiniz” dedi.

Dertli Divani, gençlerin atalarının ve babalarının yol erkânına da sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Cem töreninde, kurbanlar kesilerek, lokma dağıtıldı, duaz- imamlar, gülbengler okundu, semahlar dönüldü. Cem salonuna gelen vatandaşlar, dedenin duasını aldıktan sonra yerlerine oturdu. Alevi inanışlarına göre gerçekleştirilen törende, kurban kesilerek lokma dağıtıldı.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim