Geleceğin teknoloji yıldızı olmayı hedefleyen Türkiye’de Çorum dahil 18 ilde 9 bin 554 ve ilimizde ise 405 genç, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında hünerlerini sergiledi. Proje kapsamında Çorum’da da eş zamanlı sınav gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı’nın 100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan Deneyap Projesi’nde yer almak isteyen öğrenciler, uygulamalı sınava girdi. Sınav, geçtiğimiz haftasonu ilimizle birlikte Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat’ta eş zamanlı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu başlatılan proje ile 81 ilde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri’nde Deneyap Atölyeleri kuruluyor. Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıkan Deneyap, bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençleri, bir araya getiriyor. Geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek öğrencileri ortaya çıkaracak olan Deneyap, gençleri ülkenin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda destekleyecek.

Ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlerin Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi alanlarda eğitim alacağı Deneyap Atölyeleri için Çorum’da da yazılı sınavı geçen 405 genç Atatürk Spor Salonu ve Mahmut Atalay Gençlik Merkezi’nde pandemi kurallarına uygun şekilde ikinci aşama sınavına katıldı. İki seans halinde yapılan sınavlar sonunda başarılı olan 160 öğrenci belirlendi.

Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde yapılan uygulama sınavında öğrenciler kendilerine sunulan tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri proje tasarımı yaptılar. Tamamladıkları projelerdi jüri üyelerine belirlenen süre dâhilinde anlatan 160 öğrenci yapılan değerlendirme ile atölyeye kabul edildi.

Öte yandan sınava katılan gençleri CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ve bazı parti yöneticileri de ziyaret etti. Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi sorumlusu Alper Güzel ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer’den bilgi alan CHP heyeti 3 yıl boyunca atölyede teknoloji eğitimleri alacak gençlere başarı dileklerini de iletti.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim