AK Parti Genel Merkezi organizesi ve Çorum İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Kastamonu, Amasya, Sinop, Tokat, Bartın, Karabük illerinin Gençlik Kolları yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen “3. Bölge Toplantısı” Cuma akşamı Anitta Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya; AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Abdulkerim Buğra Şimşek, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, MKYK Üyeleri, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları, İllerin Gençlik Kolları Başkanları, teşkilat başkanları, seçim işleri başkanları ve yerel yönetimler başkanları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Köse yaptı. Böyle bir toplantıya ev sahibi yaptıkları için duyduğu mutluluğu ifade eden Köse, katılan genel başkan Melih Ecertaş ve genel merkez yöneticileri başta olmak üzere tüm partililere teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Hukuki ve Siyasi İşler Başkanı Abdulkerim Buğra Şimşek ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve referandum ile halka sunulan Anayasa değişikliği maddeleriyle ilgili bir sunum yaptı. Abdulkerim Buğra Şimşek, Anayasa değişikliği için yapılacak olan referandum çalışmalarının startını Çorum’da vermekten mutluluk duyduğunu belirttiği konuşmasında referandum için izlenecek stratejiyi belirleyeceklerini, referandum öncesi sahada olacak gençlerin oylanacak anayasa maddelerini insanlara iyi anlatabilmek için önce kendilerinin iyi bilmesi gerektiğini vurguladı.

Referandumda oylanacak olan 18 anayasa maddesini tek tek anlatan Şimşek, yapılacak referandumun 15 yıllık iktidar oldukları süre içerisinde yaptıkları kazanımlarının hepsinin bir anda ya biteceğini veya üzerine daha çok kazanım konacak bir sürecin başlayacağını ifade etti.

Toplantıda son olarak da AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş kürsüye gelerek başta referandum süreci olmak üzere çeşitli konularda fikirlerini dile getirdi.

Ülkede referandum süreci ile tarihin en önemli dönemecine girildiğinin altını çizen AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, 1699 yılında yapılan Karlofça anlaşması ile Osmanlı’nın ilk toprak kaybına uğradığını ve şu anda da Avrupa ülkelerinin bunu devam ettirmek için Türkiye üzerinde PKK, DEAŞ, PYD, FETÖ gibi terör örgütleri ile oyunlarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Gezi olayları, 17 – 25 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte ülkemiz üzerinde oynanan oyunların devam ettirildiğini anlatan Ecertaş, halen de Türkiye ekonomisi üzerinde bir oyun oynandığını kaydetti.

Anayasa değişikliğinin ülkemiz içinde önemine değinerek yeni Anayasa’nın son 300 yılın en önemli olayı olduğunu savunan Ecertaş, referandum sürecine Ak Gençlik’in damga vuracağını, sandıkların büyük çoğunluğundan Evet çıkacağına inandığını bildirdi.

“Milletimiz güçlü bir Evet oyuyla güçlü bir Hükümet ve güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam etmemizi sağlayacak” diye konuşan Ecertaş, Türkiye’nin bu saatten sonra koalisyon ve bürokratik vesayetle kandırılamayacağını, halk kimi istiyorsa yetkiyi ona vereceğini, bundan sonra halkı kucaklamayan hiç kimsenin iktidar olamayacağını bildirdi.

Referandumdan evet çıkması halinde yapılacak en büyük değişikliğin Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştaki gençlere seçilme fırsatı sağlayacağını hatırlatarak gençler olarak bunları iyi bilerek sahada en güzel şekilde anlatacaklarını söyleyen AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş, “Bu ülkede yaklaşık 7 milyon insanın önündeki çok büyük bir yasak yeni Anayasa ile birlikte kalkacak. Bugün ülkemizde seçme seçilme yaşı 25’tir. Yani bu ne demektir. 18-24 yaş arasında bulunan gençler seçilemez. Bu örtülü bir yasaktır. 56 ülkede yasak olmayan, dünyanın gelişmiş tüm devletlerinde gayet serbest olan ama Türkiye'de olmayan, gençlerimizin önündeki yasağı kaldırıyoruz. AK Parti hükümeti daha önce 30'dan 25'e indirdiği seçilme yaşını bugün 18'e indiriyor. Bizlerin sahada bunu çok iyi anlatması lazım. Bu gençlerin biri bile 'Bizden de milletvekili olur mu canım' demiyor. Muhalefet ise özellikle bu noktada muhalefet ettiğinde, aslında 18-25 yaş arasındaki genç nesli ne şekilde gördüğünü ortaya koyuyor. Gençlerin ise kendilerini ne şekilde gördüğünü hesap bile etmiyor. Bırakın etmesinler ama biz edeceğiz” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim