Milletvekili Ceylan bu kapsamda Yunus Emre İş Merkezi’nde faaliyet gösteren esnafla bir araya geldi.

Önceki gün gerçekleştirilen buluşmada Milletvekili Ceylan’a AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, İl Başkan Yardımcısı Sümeyye Esenyel ve İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir eşlik etti.

Yeni hükûmet sistemi hakkında görüşlerini aktaran Ceylan, bu sisteme çok daha önceleri geçilmiş olması hâlinde bugün Türkiye’nin her alanda daha gelişmiş bir ülke olabileceğini söyledi.

Parlamenter sistemde çift başlılık yaşandığını ve mevcut hâliyle sürekli darbelere maruz kaldığını kaydeden Ceylan, “Aynı görüşte olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Sezer'in Başbakan Ecevit’e bir kitapçık atması Türkiye’ye bir gecede 151 milyar dolar kaybettirdi. Özal’la Yılmaz arasında yaşanan çift başlılığı unutmuş değiliz. Parlamenter sistem bu hâliyle devamlı kriz ve darbe üretti. En son her şeyin iyi gittiğini düşünürken 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Bu nedenle sistem değişikliği ülkemizin rahatlamasına vesile olacaktır.” diye konuştu.

Anayasa değişikliğiyle birlikte milletvekili seçilme yaşının 18’e indirilmesi konusuna da değinen Ceylan, “Avrupa’da 69 ülkede seçme ve seçilme yaşı 18’dir. Fatih Sultan Mehmet 18 yaşında İstanbul’u fethetmedi mi? Yeni Fatihler neden çıkmasın? Eğer bu milletin çocukları 20 yaşında şehit oluyorsa, 18 yaşında da pekâlâ milletvekili olabilir.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim