Çorum Müzesi’nde gerçekleştirilen ve Hitit Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi M. Emrah Karadere’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansı İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ve bazı kurum müdürlerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci izledi.

Dr. Öğr. Üyesi M. Emrah Karadere, 10 Ekim gününün, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kabul edildiğini ve bu yılki temasının ise “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlendiğini söyledi.

Gençlik döneminin, bireyin yetişkin rolüne hazırlandığı, kimliğini oluşturmaya başladığı çok önemli bir dönem olmakla birlikte, önemli ruhsal hastalıkların ortaya çıkma riskini de barındıran bir dönem olduğuna dikkat çeken Emrah Karadere, “Günümüz gençleri daha önceki dönemlerden daha farklı ve daha hızlı değişimlerin olduğu bir dönemde yaşamakta, yoğun olarak teknolojik gelişmelere maruz kalmaktadır. Bu hızlı değişim ve gelişmeler, onların hayatında olumlu olduğu kadar, doğru olarak desteklenmediğinde olumsuz bir takım etkilere de sebep olabilmektedir. Gençlerin birçoğu teknolojinin sunduğu sanal ilişkilerle bağ kurmaya çalışırken, sosyal etkileşimin azlığı onları yalnız hissettirmektedir. Ruh sağlığını güçlendirecek ya da psikososyal destek alabilecekleri doğru kaynakları da bilememektedir.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim