Olay, Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. İddialara göre, öğle saatlerinde yanında bir kadınla Burhan A.’nın (26) çalıştığı yere gelen Vedat K. (26) adlı şahıs, önce içeri baktı. İşyeri sahibi Burhan A.’nın içeride olduğunu gören şahıs daha sonra lokantanın önüne park ettiği otomobiline giderek tüfekle işyerine tekrar geldi. İçeride ve dışarıda yemek yiyenleri lokantadan uzaklaştıran şahıs görgü şahitlerinin ifadelerine göre Burhan A.’ya ateş etmeye başladı. Silah sesleri üzerine bölgede bulunan esnaflar koşarak işyerine geldi. Esnaflar elinde tüfek bulunan Vedat K.’yi sakinleştirmeye çalışsa da zanlı ikna olmadı. İddialara göre tüfeği esnaf ve müşterilere doğrultan şahıs vatandaşlardan olay yerinden gitmelerini istedikten sonra tekrar ateş etmeye başladı.
Ağır yaralanan lokanta sahibi Burhan A. olay yerinde hayatını kaybederken, cinayet zanlısı Vedat K. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
Gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak üzere emniyete götürülürken, lokantacının cenazesi cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayı gören bir görgü şahidi, zanlıya müdahale etmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirterek, “Olayın ne olduğunu bilmiyoruz. İşyerini yeni devralmıştı. Sakin birisiydi. Kendisi işinin işçisiydi. Olay sırasında dışarıda yemek yiyenler yemeklerini bırakıp gitti. Yapma etme dedik ama silahı bize doğrultunca biz de mecburen geri çekildik” diye konuştu.
Polisin olayla ilgili olarak başlattığı soruşturma sürüyor.




Editör: TE Bilisim