Bahçelievler Mahallesi Şenyurt 2. Sokak No: 11 adresinde en küçüğü 4 aylık en büyüğü 15 yaşında 6 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Kadir Ablak, iş aradığını ve çocuklarına daha sağlıklı bir ortam sağlamak istediğini söyledi.

Devletin yaptığı bazı yardımlarla 6 çocuğuna baktığını söyleyen Ablak şunları söyledi: “Eşim bir süre önce ailevi nedenlerden dolayı evi terk edip gitti. Nerede olduğunu bilmiyorum. 2 ayda bir ya da üç ayda bir gelir gider. En son ben Sivas’ta çalışırken telefonum çaldı. Belediye’den kömür yardımı için aradıklarını söylediler. Eşime ulaşamamışlar. Ben de ulaşamayınca Çorum’a geldim. Geldiğimde eşim evde yoktu. Çocuklarım perişan durumdaydı. Yine evi terk ettiğini kızım söyledi. Eşim iki aydır yok. Nerede olduğunu da bilmiyorum. 6 çocukla yaşam mücadelesi veriyoruz. En küçük çocuğum 4 aylık Çağlar, Çınar Hasan 5, Aysima Mina 5, Samet 8, Simge 12 ve en büyükleri de kızım Sıla 15 yaşında, çocuklarımın 3’ü okula gidiyor. Gündüzleri 4 yaşındaki oğlum ve diğer okula gitmeyen çocuklarıma ben bakıyorum. Benim tek isteğim düzenli bir işimin olması, ev kira yeni taşındım. Elektrik ve doğalgaz abone işlemlerini parasızlıktan yaptıramadım. Ben çocuklarımı yurda asla vermek istemiyorum. Çocuklarım olmadan asla yapamam onlar benim her şeyim.

Devletimiz yardım yapıyor. Ancak, yetersiz geliyor. Önce bana bir iş verilmesini istiyorum. Ev kirası, abone işlemleri için acil para ve gıda ile çocuklarıma giyecek ve yiyecek biraz da toplu paraya ihtiyacımız var.

Bir düzen kurmak istiyorum. Devlet büyüklerimizden ve hayırseverler halkımızdan yardım bekliyorum. Toparlanmama ve çocuklarımla mutlu bir yuva kurmama herkes yardımcı olsun. Dediğim gibi ben çocuklarımdan ayrılmak, onları yurda vermek istemiyorum.”

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim