Çorum Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Geleneksel Kitap ve Kültür Günleri açıldı.

Saat Kulesi yanında kurulan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Kitap ve Kültür Günleri’nin açılış töreni dün yapıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, KYK Müdürü Erol Kavuncu ile çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu tören, Çorum Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri ile başladı.

 “Kitap ve Kültür Günleri” etkinliğinin ilkinin 2011 yılında düzenlendiğini kaydeden Külcü, “Bu sene yedincisini yapıyoruz. 40-45 bin civarında hemşehrimiz burada kitaplarla buluşuyor. Bir yandan da yazarların bir kısmını şehrimize davet ediyoruz” dedi.

Belediyecilik anlayışının hızlı bir şekilde değiştiğini belirten Külcü, 15-20 yıl öncesine kadar kendisini altyapı hizmetlerine hapseden bir belediyecilik anlayışının söz konusu olduğunu ifade ederek, “Çorum Belediyesi, yeni belediyecilik vizyonunu benimseyen ve hayata geçiren belediyelerden birisidir” ifadelerini kullandı.

Çorum Belediyesi olarak gençler arasında kitap okuma grubu oluşturduklarını ve bu gruplarda 2 bine yakın gencin bulunduğunu kaydeden Külcü, “Bu zor bir iştir. Emek isteyen, zaman isteyen bir iştir. Bunu yapmazsak kendimize ve şehrimize kötülük yapmış oluruz. Biz zor ama doğru olana talip olduk” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise Çorum’da güzel şeyler yaşandığını ifade ederek, “Büyük bir medeniyetin çocukları olarak daha fazla okumalıyız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve daha sonra kitapların bulunduğu stantlar gezildi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim