Bu durumu kimsenin dile getirmediğini anlatan Suvacı, emeklilerin geçim sıkıntısı çektiğini anlattı. Suvacı, bu durumun dile getirilerek daha iyi geçinilebilecek ücretler alınması için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

“EMEKLİLER DANIŞMANLIK YAPSIN”

Emeklilerin belirli konularda kendini yetiştirmiş insanlar olduğunu belirten Hasan Suvacı, bu insanların yeteneklerini kullanabilmeleri için komiteler oluşturarak bu bilgilerini Türkiye lehine kullanmaları gerektiğini anlattı. Emekliler arasında çok sayıda memur bulunduğunu ve bunların halkın hislerine tercüman olabileceğini ve danışmanlık yapabileceklerini söyleyen Suvacı, bu konuda da adımlar atılmasını istedi.

DİYANETE KINAMA

19 Mayıs tarihinde camide olduklarını ancak verilen Cuma hutbesinde ne Atatürk ne de silah arkadaşları ile ilgili bir şey söylenmediğini belirten CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, herkesin şehit çocuğu olduğunu kaydederek, “bu diyanet Türkiye Cumhuriyetinin mi yoksa başka bir ülkenin mi diyaneti? Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı ne Müslüman olurduk ne de bayrağımız olurdu” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim