Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit ailelerinin onuruna bir yemek verildi.

Çorum Valiliği koordinesinde dün Yıldız Park Düğün Salonu’nda düzenlenen yemeğe Vali Necmeddin Kılıç, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Zeki Gül, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda şehit ailesi ve gazi katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, gazilerimizin vatan sevgisinin ifadesi olan özverileri, egemenliğimizi ve istiklalimizi savunmak için gösterdikleri benzersiz cesaretleri ile adlarını şanlı tarihimize altın harflerle yazdırdıklarını belirterek, “Gazilik; milletimizin kahramanlığının, fedakârlığının ve vatanseverliğinin yaşayan destanı; gaziler ise bu destanı yazan kahramanların ta kendisi olmuştur.” dedi.

Türk Milleti’nin “Gazi” bir millet olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, “Bu topraklar şehitlerimizin, gazilerimizin kanıyla sulanmıştır. Atalarımızdan miras kalan değerlere sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, huzurumuza,  istikrarımıza, bağımsızlık ve istikbalimize kast eden iç ve dış tehditlerin bertaraf edilmesi, şehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuzun gereğidir. Şehit ve gazilerimizin ailelerinin yürekli ve saygın duruşları, vatanımıza, egemenliğimize ve birliğimize daima sahip çıkmaları, bizlere güç ve cesaret veren en önemli destek; dosta, düşmana ne kadar kudretli ve ne denli inançlı olduğumuzu gösteren en kıymetli işarettir. Gaziler Günü vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklâl mücadelesindeki önderliğinden dolayı 'Mareşal' ve 'Gazi' unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, ebediyete intikal etmiş ve yaşayan tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Etkinlik, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın yaptığı yemek duasıyla sona erdi.(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim