Çorum’da faaliyet gösteren gazete ve internet haber çalışanlarının Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Gür, “Gazeteciler ifade özgürlüğünün teminatıdır. Toplumun gözü, kulağı ve sesidir” dedi.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde gazetecilerin çok önemli bir görev üstlendiğini belirten Recep Gür, basının, toplumsal gerçekleri öğrenmede en etkili araç olduğunun altını çizdi.

Basın özgürlüğünün demokratik toplumların vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade eden Gür, “Şehrimizdeki ve dünyadaki gelişmeleri en kısa zamanda, en doğru şekilde bizlere ileterek emeği geçen tüm basın mensupları düşünce ve ifade özgürlüğümüzün teminatıdır. Bu meşakkatli ve ulvi görevi layıkıyla yürüten, daima doğrunun ışığında kalemini kullanan basın mensuplarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Çorum basınının doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı ile de dikkat çektiğini belirten ÇESOB Başkanı Recep Gür, “İlimiz basınının, teknolojik gelişmeler ışığında sürekli kendisini iyileştirerek, her zaman daha kaliteli hizmet sunma yönünde yarış halinde olduğuna tanık olmaktayız. Yazılı, sözlü ve görüntülü basınımızın ülke gündemini ilgilendiren konu ve olayları yansıtmadaki başarısı övgüyü hak etmektedir. Gündemi etkileyen ve hatta gündem oluşturan bir güç haline gelen medya, ancak doğru amaçlar için kullanıldığı zaman faydalı bir araç olmaktadır. Bu nedenle tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür eder, basınımızın temel taşı olan fikir işçisi arkadaşlarımıza, başarı ve esenlikler dilerim” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim