Çorum 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Fuhşa aracılık yapmak ve para kazanmak " suçlarından dava açılan dokuz sanığın her birine 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Çorum’da para karşılığı fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan dokuz kişinin yargılanması tamamlandı. Her bir sanık hakkında “Fuhuşa aracılık etmek ve para kazanmak suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Para karşılığı fuhuş yaptıkları iddiasıyla dokuz kişiyi teknik ve fiziki takibe alan polis düzenlediği operasyonda H.A, S.B,H.T,F.D,S.Ç,D.B,E,A ve M.M gözaltına alındı. 'Fuhuş yapmak, fuhuşa teşvik ve aracılık, fuhuşa yer temin etmek' suçlarından 9 kişi den 8’İ tutuklanmıştı. Bir süre sonra cezaevinden salıverilen 9 kişi 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi. 25 yaşındaki B.A., zorla fuhuş yaptırılmadığını, kendi rızası ile 100 TL, karşılığında erkeklerle ilişkiye girdiğinin altını çizerek kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.50 kişi ise tanık olarak dinlendi. Dinlenen kişilerin aralarında bir öğretmenin de bulunması dikkat çekti. Mahkeme heyeti yargılananlar hakkında fuhuş yaptırıp para kazanmak suçlarından yargılanmaları tamamlanan kişilere 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim