Hacı Bektaş Veli Parkı’nda bir basın açıklaması gerçekleştiren EMEP’liler, Flormar işçilerinin yalnız olmadığını dile getirdiler.

EMEP’li kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Ceylan Gökkaya, sendikaya üye olmanın her işçinin anayasal hakkı olduğunu belirterek, “Anayasal haklarını kullanan işçiler çeşitli bahanelerle işten çıkarıldı. Flormar işçileri yaklaşık bir aydır direnişteler. Görüşmeler devam etmesine rağmen halen olumlu sonuç alabilmiş değiller” dedi.

OHAL’i kendine kalkan olarak kullanan hükümetin daha önceki açıklamalarında da OHAL’in grevleri yasaklamak adına kullanıldığını bildirdiğini ifade eden Gökkaya, “AKP döneminde 2002’den bu yana tam 15 grev yasaklanmış, bu yasaklar yaklaşık 200 bin işçiyi etkilemiştir. Çalışma koşulları, ücretler, yaşam şartları her gün git gide daha da kötüleşmekte, OHAL koşullarında, savaş şartlarında ekonomi içinden çıkılamaz hale gelmiş bulunmaktadır.

Biz biliyoruz ki anayasal haklarını kullanan işçileri işten çıkaran patron, cesaretini hükümetten almakta ve suç işlemektedir. Sermaye güçleri ve hükümet el birliğiyle OHAL’i kendi lehlerine çevirmekte, işçilere karşı yaptırımlarını her gün daha da kötüye kullanmaktadır” dedi.

Flormar işçisinin direnişinin bütün işçi sınıfının direnişi olduğunu kaydeden Gökkaya, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Bu mücadeleyi daha da ileri taşımak için Flormar işçilerinin de dediği gibi 24 Haziran’da ‘işçi düşmanlarına oy yok’ diyeceğiz. İşçiler, emekçiler olarak demokrasiyi dillerinden düşürmeyenlere cevabımızı 24 Haziran’da vereceğiz.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim