Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası ürünlerinin satışını yapacak 32 büfe işletmecisine anahtarları teslim edildi.

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Halk Ekmek Fabrikası’nda dün gerçekleştirilen anahtar teslim törenine Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Hitit Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Erdoğan Çerikci, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve büfe işletmecileri katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaklaşık 8 aylık bir çalışmanın ardından Halk Ekmek Fabrikası’nın üretim aşamasına geldiğini belirterek, Kurban Bayramı sonrasında Halk Ekmek ürünlerinin büfeler kanalıyla satışa sunulacağını söyledi. Toplumun tüm sosyal katmanlarına hizmet sunduklarını vurgulayan Başkan Külcü, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, halkımıza daha ucuz ekmek temin etmek için böyle bir fabrikanın kurulması zorunlu hâle gelmişti.” dedi.

3500 m2 bir alana kurulan fabrikanın 6 milyon liralık bir yatırım olduğunu kaydeden Külcü, “Saatte 3 bin ekmek üretme kapasitesine sahip tesisimizde üç vardiya çalışılması durumunda günlük yaklaşık 75-80 bin ekmek üretebiliriz. İlave makinelerle, 260 bin nüfuslu şehrimizin tüm ekmek ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye ulaşmamız mümkün. Ancak biz günlük 15 bin dolayında ekmek üreteceğiz. Amacımız ihtiyaç sahibi vatandaşımıza kaliteli ve ucuz ekmek temin etmektir.” diye konuştu.

“EKMEK PİYASASININ SAĞLIKLI İŞLEMESİNE VESİLE OLACAĞIZ”

Belediye’nin Ekmek Fabrikası kurmasıyla birlikte “sokakta” bir takım spekülasyonların dolaştığına dikkat çeken Başkan Külcü, “Ekmeği 75 kuruştan satacağımızı duyan fırıncılarımız, bizden daha ucuza satmak gibi bir düşünce içine girebilirler. Şu bilinmelidir ki 60’a yakın ilimizde bu tür Halk Ekmek Fabrikası bulunuyor. Yani bu iş ilk kez Çorum’da yapılmıyor. Dolayısıyla fırıncılarımızın herhangi bir kaygı ve korkuya kapılmalarını gerektirecek bir durum yok. Bizim derdimiz, onlarla rekâbet ederek daha fazla ekmek satılmasını sağlamaktır. Piyasanın sağlıklı işlemesine vesile olmaktır. Fırıncı esnafımız bizimle fiyat konusunda değil, kalite ve hijyen konusunda rekabet etmelidir. Devletle fiyat konusunda yarışa girilmez. Belediye olarak dar gelirli insanımıza ucuz ekmek ulaştırmak dışında bizim başka bir gayemiz yok. Dolayısıyla esnafımızın ‘Bu ekmek fabrikası işimizi baltalayacak. Bittik, mahvolduk’ gibi endişelere kapılmaları yersiz.” şeklinde konuştu.

“BÜFE İŞLETMECİLERİ ŞEFFAF ŞEKİLDE BELİRLENDİ”

Büfe işletmecilerinin, “Belediye’nin tanıdığı” olduğu yönündeki spekülasyonlara da yanıt veren Başkan Külcü, “Biz büfe işletmecilerimizi kamuoyu önünde tamamen şeffaf bir şekilde belirledik. Gazete, televizyon ve internet ilanlarımızla bu işin duyurusunu yaptık. Her şey kamuoyu önünde şeffaf bir şekilde yapıldı.” dedi.

“FABRİKANIN ARKASINA AŞEVİ DE YAPACAĞIZ”

Ekmek satış büfelerinin işletmecilerine “hayırlı” olmasını dileyen Külcü, bu büfelerden aynı zamanda su faturası ve emlak vergisi ödemelerinin yapılabileceğini, ilerleyen zamanlarda otobüs kontör yükleme işleminin de mümkün olabileceğini söyledi.

Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda sade, çavdar, sarı buğday, kepekli, tam buğday ve köy ekmeği olmak üzere yedi çeşit ekmek üretileceğini ve bu ürünlerin 5 Eylül’den itibaren piyasada olacağını aktaran Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Fabrika’nın arkasındaki araziye bir aşevi plânladıklarını da sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim