Hemşehrimiz olan Osman Arslan’ın ülkenin önemli bankalarından birine Genel Müdür olarak atanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Alkan “Kendisinin şimdiye kadar yaptığı tüm çalışmalardaki başarısını, bu güzide kurumda da devam ettireceğine inanıyorum. Yapacağı başarılı çalışmaları ile Halk Bankası’nı sadece ülkemizde değil, dünya finans sektöründe de daha iyi yerlere getireceğini düşünüyorum. Kendisine gönülden başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Bankacılık ve finans sektörlerinin dünyadaki en önemli ve kritik sektörlerinden olduğunu, bu konuda da HİTÜ olarak pek çok çalışma yaptıklarını dile getiren Prof. Dr. Alkan, “Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak İşletme Bölümü’ne alınan 70 öğrenci ile 1998 yılında öğretime başlayan İİBF’de, 2003 yılında İktisat, 2005 yılında da Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Maliye Bölümleri varken, 7 yıl aradan sonra 2012 yılında Uluslararası İlişkiler, 2013 yılında Bankacılık ve Finans Bölümü, 2014 yılında Sağlık Yönetimi ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümleri ve nihayet 2016 yılında da Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü açılmıştır. Başta Bankacılık ve Finans Bölümü olmak üzere bankacılık ve finans alanıyla ilgili diğer bölümlerimizde ortak çalışmalar yapılabileceğimizi ifade etmek istiyorum. Hitit Üniversitesi, artık bir devlet politikası haline de gelen kamu-üniversite-sanayi işbirliği (KÜSİ) kapsamında Halkbank ile her alanda çalışmaya hazırdır” dedi.

Halk Bankası Genel Müdürü Arslan da Rektör Alkan’ın yaptığı çalışmaları büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini, HİTÜ’nün hızla büyüdüğünü görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve her düzeyde destek vermeye de hazır olduklarını belirterek Alkan’a başarılar diledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim