15. Dönem CHP Çorum Milletvekili Merhum Kasım Parlar'ın kızı olan Pirhan Pirinç Sabunlarının mucidi Figen Parlar Orhan (57) önceki gün yakalandığı amansız hastalık sonucunda hayatını kaybetmişti.
Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Figen Parlar Orhan’ın cenazesi doğum yeri olan Osmancık’a getirilmesinin ardından Beylerçelebi (Büyük) Camide öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta bulunan aile kabristanlığına sevenlerinin gözyaşı ve dualar arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze namazına Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Osmancık’taki siyasi partilerin yöneticileri ve merhumenin yakınları katıldı.
Osmancıklı kadın girişimci merhume Maral Figen Orhan ve eşi Müjdat Orhan dünyada bir ilke imza atarak pirinciyle tanınan Osmancık'ta cilt sorunlarına çözüm bulmak amacıyla araştırma yaparken, elde ettiği hammadde ile pirinç sabunu üretmişlerdi. Ardından da ürününü “Pirhan Osmancık” markasıyla satışa sunarak Osmancık'ın adını dünyaya duyurmuştu.
Öte yandan bir kız, bir erkek çocuk sahibi olan Figen Parlar’ın babası 15. Dönem Çorum Milletvekili Kasım Parlar 29 Ocak 2016 günü, kardeşi Bülend Ecevit Parlar ise 25 Mayıs 2016 günü vefat etmişti. (İHA) 
Editör: TE Bilisim