İnsani Değerler Platformu üyesi STK’ların temsilcileri CHP’ye teşekkür ziyaretinde bulundu.
Platform adına konuşan Halil İbrahim Aşgın, 70’den fazla STK’nın İnsani Değerler Platformu’na üye olduğunu belirterek, şimdiye kadar Suriye ve Irak’taki savaştan kaçanlar için 20 TIR insani yardım malzemesi gönderdiklerini söyledi.
15 Temmuz’da yaşanan saldırının insanlığa yapıldığını belirten Aşgın, “70 yaşındaki teyzeden 7 yaşındaki çocuğa kurşun sıkanlar haindirler. Bizim topumuzla, uçağımızla bunları yapmaları ise alçaklıktır. Türk milleti CHP’si, MHP’si, Ak Parti’si ile namussuzlara gününü göstermiştir. Bu sebepten dolayı sizi de ziyaret etmek istedik. Cumhurbaşkanı’nın yanında diğer partilerin liderini görmek bizleri mutlu etti. Bu birlik ve beraberliğin devam etmesini istiyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Türk milletinin aklını kullandığı sürece başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını söyledi. “Fikir ayrılığımız olabilir ancak insanları ötekileştirmemeliyiz” diyen Suvacı, bu birlik ve beraberliğin devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.
CHP olarak zamanında FETÖ tehlikesine dikkat çektiklerini ancak kendilerine çeşitli suçlamalarda bulunulduğunu belirten Suvacı, “Biz zamanında doğru söylüyorduk. FETÖ, dini alet ederek insanları kullandı. Bu nedenle CHP’liler çok kötü tanıtıldı” dedi.



(Ömür SOYTEMİZ)
Editör: TE Bilisim