FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ve meslekten ihraç edilen örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandıkları tespit edilen Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Tetkik Hâkimi Muhammet Polat, Amasya Hâkimi Mehmet Ferda Kılavuz ve Çorum Savcısı Asım Özsaraç'ın yargılanmaları sona erdi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ayrı ayrı görülen son duruşmasında hâkim Muhammet Polat tutuklu bulunduğu Trabzon E Tipi kapalı Cezaevi’nden, hâkim Mehmet Ferda Kılavuz tutuklu bulunduğu Amasya E Tipi Kapalı Cezaevi’nden, savcı Asım Özsaraç ise tutuklu bulunduğu Bolu T Tipi Kapalı Cezaevinden duruşmaya Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile görüntülü olarak katıldılar ve suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme, hakim Muhammet Polat'ı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 5 ay 3 gün hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Hâkim Mehmet Ferda Kılıvuz ile savcı Asım Özsaraç ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 6 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırılarak tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulunarak tahliyelerine karar verildi. (İHA)

Editör: TE Bilisim