TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlkokulu’nda gerçekleşen buluşmada Vali Kılıç, önce öğretmenlerle bir araya geldi.

Aynı binada hizmet veren TOKİ Şehit Şükrü Özyol İlkokulu ve TOKİ İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleriyle kısa bir süre görüşen Vali Kılıç, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu belirterek, “Öğretmenlerimizin tümü bizler için kutsaldır. Sizlerin sorunları bizi yakından ilgilendiriyor ve bu sorunların çözümü için her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.” dedi.

Ardından okulun konferans salonuna geçen Vali Kılıç, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun Toplum Destekli Polislik uygulaması hakkındaki sunumundan sonra mahalle sakinlerine seslendi.

İnsanlığın bir çöküş yaşadığını vurgulayan Vali Kılıç, “Avrupa’nın anlı şanlı ülkeleri 300 mülteciyi kabul etmezken, sizler Türk Milleti olarak 3,5 milyon mülteciyi bağrınıza bastınız. Bugün dünya üzerinde insanlığın derdini kendine dert edinen sadece Türk milleti olmuştur. Siz nasıl insanlık için tasa içinde iseniz, biz de sizler için tasalanıyoruz. İşte bu tasa bizi sizinle buluşturdu. Sorunlarınızı dinlemeye, mümkünse çözmeye geldik.” diye konuştu.

“FİTNECİLERE KARŞI UYANIK OLUN”

Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen düşmanların her türlü fitne ve oyunlarına karşı yurttaşların uyanık olmasını isteyen Vali Kılıç, “İşte bu düşmanlar içimizdeki piyonlarla birlikte bize zarar vermek istiyorlar. Biz de devlet olarak bu plânları boşa çıkarmak için askerimizle polisimizle var gücümüzle mücadele ediyoruz. Çorum halkının güvenli bir biçimde yastığa başlarını koyabilmelerini sağlamak için 1500 kişilik emniyet ordumuzla gece-gündüz çalışıyoruz. İşte bu noktada size daha iyi hizmet verebilmemiz için bize yardımcı olmanızı istiyoruz. Mahallenizde, muhitinizde garip davranışlar sergileyen insanlara rastlarsanız, hele hele bu insanlar sizin birliğinizi bozmaya niyetleniyorlarsa mutlaka bize bildirin.” ifadelerini kullandı.

“DULA, YETİME KOL KANAT GERECEĞİZ”

Mahalle ve komşuluk kültürünün önemine vurgu yapan Vali Kılıç, “Eğer mahallenizde bir kişi bile soğuktan üşüyorsa, aç ve susuz yatıyorsa ve eğer bu durumu bize bildirmiyorsanız bunun vebali önce sizindir, sonra bizimdir. Fakirimize, fukaramıza sahip çıkacağız. Hiçbir mahallede aç ya da üşüyen kimse kalmayacak. Dula, yetime, asker ailelerine kol kanat gereceğiz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Akkent Mahallesi Muhtarı Necip Güler ve bazı yurttaşlar, Vali Kılıç’a yaşadıkları sorunları ve bu konuların çözümü yönündeki taleplerini ilettiler. Mahalle sakinlerinin Vali Kılıç’a aktardıkları konu başlıkları; otobüs hattı ve seferlerinin yetersizliği, başıboş sokak hayvanlarının gözetim altında tutulması, Aile Sağlığı Merkezi’nin uzaklığı ve Belediye Çöp Toplama Merkezi’nin yaydığı pis kokudan duyulan rahatsızlık şeklinde sıralandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim