Belediye Başkan Yardımcısı Turnan Candan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun temsilcisinin hazır bulunduğu toplantıda Vali Kılıç, Yeniyol Mahallesi’nin sorunları hakkında bilgi aldı.

“Devlet geleneğimize göre devlet, milletin hizmetindedir. Bu millete hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğüdür. Biz bu millete hizmet etmekten dolayı şükrediyoruz.

Bizim için en önemli konu, fakir-fukaraya sahip çıkmakla ilgili olanıdır. Devlet olarak en ağır sorumluluğumuz budur. Eğer bir kişi bile aç yatıyorsa bizim tok yatmamamız gerekiyor.

Devlet olarak fakir-fukaraya yardım noktasında imkânlarımız var. Onları ısıtacak kömürümüz, doyuracak aşımız var. Sadece, fakir-fukara olup da bizim bilmediklerimiz varsa, biz bunları öğrenmek istiyoruz.

Alan el ile veren elin bilinmemesi nedeniyle bir proje gerçekleştirmiştir. Bu proje kapsamında zenginlerden sağladığımız katkılarla tespit ettiğimiz 400 aileye 300 lira para yardımında bulunduk. Devlet olarak 400 kişiye yetecek kadar bir olanak sağladık. Bunun dışında bizim ulaşamadığımız, bilmediğimiz onurlu ve gururlu kardeşlerimiz varsa bize bunları bildirin. Onlara da yetecek kadar kaynağımız var. Şu anda en ağır yükümüz ihtiyaç sahibi olan insanlara ulaşamamak” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim