MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Adana-Aladağ’da bulunan bir kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangının tam bir felakete dönüştüğünü belirterek Orta öğretim çağlarındaki kızların ateşin ortasında kalmalarının milleti mateme boğduğunu dile getirdi.

Sonuç itibariyle onbir kız çocuğumuzla birlikte, yurtta görev yapan bir eğitmenin olayda yanarak can verdiğini hatırlatan Onan, yalnızca Adana’yla kalmayıp bütün Türkiye’yi hüzne sokan, kaderden kedere savuran yangın faciasının her yönüyle, her ihtimaliyle araştırılıp incelenmesi gerektiğini kaydetti.

Yangının nasıl çıktığının, içi ahşap kaplı söz konusu iki katlı yurt binasını nasıl sardığının en kısa sürede netleştirilmesi gerektiğini ifade eden Onan “Sorumlular, denetim ve kontrol görevini suiistimal edenler mutlaka bulunup cezalandırılmalıdır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelecek nesillerine sahip çıkıp desteklemesinin asli sorumluluk ve görevleri arasında olduğunu anlatan Ertuğrul Onan, bunun tersini düşünmenin yanlış, esef ve endişe verici bir bakış olduğunu ifade etti.

Onan açıklamasında; “Sokak aralarında kurulmuş, sağlıksız, istismara açık ve güvensiz yerlerde çocuklarımızın heder olup gitmesine göz yummak, ses çıkarmamak, hatta örtülü olarak önünü açmak bu ülke ve millete yapılabilecek en dehşet verici kötülüklerden birisidir.

Türkiye’de körpe yaştaki evlatlarımızın ailelerinden uzakta kaldığı barınma yerlerinin bir envanteri çıkarılmalı, bunun yanında hangi maksat ve emele dayalı olarak özel yurtların açıldığı acilen değerlendirmeye alınmalıdır. Bilinmelidir ki, kaybedecek tek bir çocuğumuz yoktur.

Milliyetçi Hareket Partisi, sırf sosyal ve ekonomik imkânsızlıklardan dolayı ilkel şartlara mahkûm edilen, hayatların baharında her türlü risk ve tehlikeye maruz bırakılan çocuklarımızın davacısı olacak, elbette her daim yanlarında duracaktır.

Hayatlarını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum. Yangından yaralı kurtularak tedavi altında tutulanlara acil şifalar temenni ediyorum” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim