EYT’liler ile Saadet Partisi Çorum İl Başkanlığı ziyaretinde bir araya gelen Karaduman da konuşmasında Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarını ilk meclise taşıyanların kendileri olduğunu belirterek, EYT’lilerin gasp edilen haklarını almaya çalıştığını dile getirdi.

Ziyarette konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, nerede bir mağduriyet varsa gündeme taşıdıklarını dile getirerek 2 gün önce 2 gencin ekonomik nedenlerden dolayı hayatına son verdiğini dile getirdi. İki gencin de ailelerine sabır dilediklerini anlatan Cıdık, ellerinden gelen ne varsa yapmaya çalıştıklarını EYT’lilerin sorunlarını da ilk olarak 1999 yılında meclise taşıyanların kendileri olduğunu anlattı.

Çorum Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Murat Kırçı da konuşmasında Saadet Partisi’nin sayı olarak mecliste az görünse de kanayan yaraları dile getirmesinin onore ettiğini belirtti. Bu ülkenin mimarının emekçi kesim olduğunu belirten Kırçı, EYT’liler ile ilgili olumsuz algılar oluşturulmaya çalışıldığını, ancak ekonomiyi bozanın EYT’liler olmadığını söyledi. Devletin zirvesindekilerin lüksü bırakıp emekçiler ile birlikte bir ekmeği bölüşmeye karar vermeleri durumunda hep birlikte taşın altına ellerini koyarak ekonominin düzelmesi için destek olmaya kararlı olduklarını belirten Kırçı, 18 yaş üzerine 25 yıl fiili hizmet gün sayısı eklendiğinde 43 yaş yaptığını birilerinin iddia ettiği gibi 35 olmadığını belirtti.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman ise konuşmasında Çorum’da olduğu gibi Konya’da da 2 kişinin ekonomik nedenlerden dolayı canına kıydığını, devleti yönetenlerin insanların dertlerine deva olması gerektiğini vurguladı. EYT’nin partinin de en önemli çözüm bulunması gereken konularından birisi olduğunu anlatan Karaduman, EYT’lilerin ülkenin aleyhine çalışan insanlar olarak ifade etmenin akla ziyan açıklamalar olduğunu ifade etti. Devletin insanlar ile yaptığı sözleşmelere uyması gerektiğini anlatan Karaduman, “EYT’lilere verilmeyen para her yıl borç faizlerine veriliyor. Paralar har vurulup harman savrulunca sorunları da birlikte yaşıyoruz. EYT’liler gasp edilen haklarını almaya çalışıyorlar” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim