Çorum’da geçtiğimiz aylarda hizmete açılan ev yemekleri ve yöresel Çorum mutfağını müşterilerinin damak lezzetine sunan Maya Ev Yemekleri bölgesinde tercih edilen yerlerden biri haline geldi.

Çorum’da Çepni Mahallesi Aynalı Sokak No: 21/A adresinde emekli bankacı Zehra Sağlam tarafından kurulan Maya Ev Yemekleri her geçen gün zenginleştirdiği mönüsü ile dikkat çekmeye başladı. İnönü Caddesi İNG Bank arkasında faaliyet gösteren Maya Ev Yemekleri firmasını kuran Zehra Sağlam uzun yıllar çalıştığı bankacılık sektöründen emekli olduktan sonra kendi işini kurdu. Bankacı olarak çalışırken de bu sektörde çeşitli işletmelerde tecrübe kazandıktan sonra kendi işletmesinin kurmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Zehra Sağlam, işletmenin isminin ise hamur mayalarından değil, ayrı bir ilgi alanı olan Maya Uygarlığı’ndan geldiğini belirtti.

Her gün değişen zengin bir mönü ile Çorumlulara en kaliteli ev yemeklerini en uygun fiyata sunmaya çalıştıklarını dile getiren Zehra Sağlam, ayrıca sektörde tecrübeli bir ekiple çalıştıklarını ifade etti. Her gün 06.00-gece 01.00 saatleri arasında hizmet verdiklerini, sabah ve gece saatlerinde özel çorba mönülerinin bulunduğunu, ayrıca sabahları açık büfe kahvaltı, haftanın belli günleri Keşkek, Hingal, Yanıç, Gözleme gibi yöresel lezzetler, her türlü soğuk ve sıcak içecekler ve baklava, kadayıf, sütlaç, Revani gibi tatlı çeşitleriyle Çorumluların damak tadına hitap ettiklerini bildiren Sağlam, sezon geldiği için balığı mönülerine eklediklerini, bunun yanında öğleden sonraları için fast food tarzı köfte, tavuk döner, hamburger, tavuk kanat ve tost gibi yiyecekleri ile de iddialı olduklarını dile getirdi.

İşletmelerinin toplu düğün, nişan, gün gibi etkinliklere açık olduklarını, ayrıca düğün, cenaze gibi programlarda evlere de sipariş alabildiklerini kaydeden Zehra Sağlam, özellikle akşam saatlerinde İşkembe, Dil Paça, Kelle Paça, Ezogelin ve Mercimek ile formülü kendilerinde saklı olan Maya Special çorbasını müşterilerin beğenisine sunacaklarını açıkladı.

Deneyimli ve güleryüzlü personelle ailelerin gelerek rahatça yemeklerini yiyebilecekleri hijyenik bir ev ortamı hazırlamaya gayret gösterdiklerini vurguladı. Siparişler için 0364 333 00 48 numaralı telefonun aranabileceğini söyleyen Zehra Sağlam ev yemeklerinin lezzetini hiçbir şeye değişmeyen tüm Çorumluları mönülerinde bulunan kuru fasulye, pilav, makarna, mevsimine göre sebze yemekler, dolma, fırın yemekleri, zeytinyağlılar gibi birbirinden leziz yemekleri tatmak için işletmelerine davet etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim