Köklü bir eğitim kurumunda yıllardır eğitim veriyor olmalarının verdiği gurur ve özgüvenle yola çıktıklarını belirten Esra Estetik ve Levent Estetik, “Ebeveyn oluşumuz ve en önemlisi de Çorumlu çocuklarımızın eğitim öncesi yaşlarında birçok yönden atmaları gereken sağlam bir adımın, iyi bir temelin ihtiyacı bizi böylesi meşakkatli ve bir o kadar da keyifli işe teşvik etti” dedi.

Çocukların ileri yaşlardaki entelektüel yaşamını, sosyal ilişkilerini, eğitim hayatını; gelişimsel olarak da ergenliğini erişkinliğini ve hatta yaşlılığını dahi etkileyen en önemli süreçlerin başında kreş sürecinin gediğini kaydeden Esra Estetik, “Biliyoruz ki yaşam stilimizin ilk beş yaşta oluşması ve sonraki dönemlerde bunu değiştirmenin mümkün olmayışı, kişinin kendini gerçekleştirme konusunda kreş eğitim-öğretiminin önemini göstermektedir. Bunun yanında bilişsel, sosyal, fiziksel konularda; duygu düşünce ve davranış temel eksenlerinde: Eşit yaşam koşulları, empati, özgüven, saygı, çatışma çözüm yöntemleri, saldırganlık ve şiddet eğilimlerinin azaltılması, yaratıcılık, paylaşım, hayatı planlama gibi sosyal durumlarda yetkin olmanın yanında sayılar, harfler, renkler, hayvanlar, oyun kurma, görev verme, sorumluluk üstlenme buna benzer birçok bilişsel konuda da yıllarca sürecek olan eğitim hayıtına hazırlıklı başlamaktalar. Üç aylık periyotlarda yapacağımız Çocuk psikoloğumuz eşliğinde de gelişim testleriyle de çocuğumuzun dil-bilişsel, sosyal beceri-öz bakım, ince motor- kaba motor genel gelişim düzeyi hakkında bize kapsamlı bilgiler verecek olan test uygulamaları ve bunların arşivlenmesi küçük aile fertlerimizin koca adımlarını göstermektedir” dedi.

Kreşlerinde bir psikolog, üç okul öncesi öğretmeni, üç yardımcı öğretmen, bir aşçı ve bir hizmetli bulunduğunu kaydeden Estetik, “Belirttiğimiz kadromuzun dışında bir de hafta içi her gün İngilizce eğitimi artistik jimnastik uzmanı tarafından jimnastik dersi Ankara opera bale sanatçısı tarafından bale ve dans dersleri müzik-tiyatro hocalarımız ve olabilecek herhangi bir hastalık veya benzeri bir durumu önlemek amacıyla üç ayda bir çocuklarımızın tıbbi kontrolü için doktorumuz olacak.

En önemli gayemiz, çocuklarımıza aile ve kendi ev ortamlarını aratmayacak sıcaklık ile hiç bir uyum sorununu meydana getirmeden faydalı eğitim verebilmektir.

Binamızda odalar çok geniş. Koridorlar, sınıflar, uyku odaları, tuvaletler, oyun yerleri, yemek odaları, müzik odası, spor odası hepsi minik öğrencilerimize göre dizayn edildi. Yani sıradan bir binayı kreş diye kullanmayacağız. Branş dersleri için ayrı odalarımız da mevcut. Ayrıca bir de bir iç bahçemiz var. Bu sayede rüzgarlı havalarda dahi öğrencilerimizi bahçeye güvenle çıkarabileceğiz” şeklinde konuştu.

Esra Estetik, Estetik Kültür, Sanat ve Dans Merkezi’nin ise Karakeçeli Mahallesi Bayındır 1. Sk. No: 17/B (Merkez Stadyum Arkası) adresinde hizmet verdiğini bildirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim