Genç MÜSİAD Çorum Şubesi’nin önceki akşam yapılan 2. Olağan Genel Kurulu’nda kürsüye gelen Milletvekili Ceylan katılımcılara seslendi.

Dünyadaki petrol rezervinin yaklaşık yüzde 48’i ile doğalgaz rezervinin yüzde 43’ünün Müslüman coğrafyasında bulunmasına rağmen İslâm ülkelerinde yaşanan üretim ve gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çeken Ceylan, bu durumun en kısa sürede giderilmesi gerektiğini söyledi.

Gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini de aktaran Milletvekili Ceylan, Türkiye’yi terörle yok etmek isteyenlerin şimdi de laiklik tartışmalarıyla hırpalamaya çalıştıklarını belirterek, “Türkiye, Anayasamızda da yazdığı üzere laik ve demokratik bir hukuk devletidir. Bunu, üstüne basa basa söylüyoruz. Kimse laiklik üzerinden bu ülkeyi bölmeyi başaramayacak.” dedi.

Yeni Anayasa ve Başkanlık modeli ile Türkiye’nin önünün açılacağını kaydeden Ceylan, “Türk tipi, millî bir Cumhurbaşkanı ile ülkemiz çağ atlayacak. 2013 hedeflerine Yürütme’nin işleyişinde yapılan sistem değişikliği ile yol alacağız. 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız.” şeklinde konuştu.

Son olarak “Ahilik Sigorta Fonu” adıyla hazırlanan kanun tasarısı hakkında katılımcılara bilgiler aktaran Milletvekili Ceylan, öte yandan esnafa yönelik verilen 50 bin TL.’lik can suyu kredi desteğinin 2017 yılında da devam edeceğini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES) 

Editör: TE Bilisim