Kısa adı ÇESOB olan Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Derviş Günday Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Çorum Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, ÇESOB Başkanı Recep Gür ve Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek’in yanı sıra Oda başkanları ile çok sayıda meslek temsilcisi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açış konuşmasını yapan ÇESOB Başkanı Recep Gür katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek, toplantının yararlı geçmesi temennisinde bulundu.

Ardından söz alan Çorum Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım ise teknoloji çağında E-Ticaret’in büyük önem kazandığını belirterek, “E-Ticaret için ticaretin elektronik versiyonudur diyebiliriz. E-Ticaret’in zaman tasarrufu, ürün çeşitliliği ve rekabet nedeniyle düşük fiyat gibi birçok faydaları bulunmaktadır. Bu kapsamda esnafımızı e-ticaret hakkında bilgilendirmeye verdikleri hassasiyetten ötürü Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürümüz Necmettin Erkan’a teşekkür eder, eğitimin ilimiz esnafına katkı bulunmasını dilerim.” diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan’ın konuşmasının ardından Ticaret Bakanlığı Uzmanları Faruk Çankaya ve Mehmet Yasir Herdem tarafından katılımcılara e-ticaret ve e-ihracat süreçleri hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim