Ticaret Bakanlığı olarak esnaf ve küçük işletmelerin e-ticaret kapasitelerini artırmalarını çok önemsediklerini belirten Genel Müdür Erkan, “Hızla gelişen bu alanda esnafımızın da yer alması artık bir zorunluluk hâline gelmiştir. Bize göre esnaf ve sanatkârlarımız, ekonominin omurgasıdır. Bu nedenle onların teknoloji kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi ve e-ticaret ile e-ihracata entegrasyonlarının sağlanması, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda büyük önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Konuşmasında bu alandaki girişimci sayısının azlığı ve henüz gelişim aşamasında olması nedeniyle barındırdığı avantajlara da değinen Necmettin Erkan, “Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte müşteri beklentileri ve pazar alışkanlıkları da farklılaşmıştır. E-ticaretin yarattığı değişim ve olanaklar, ülkemiz ekonomisinde önemli bir paya sahip olan esnaf işletmelerinin rekabette başarı elde etmeleri açısından önemli bir fırsat sağlamaktadır. O nedenle esnafımızın bu büyük fırsattan yararlanabilmeleri için teknoloji kullanımı konusunda bilinçlendirilmelerini ve e-ticaret ile e-ihracata yönlendirilmelerini sağlayacak destek mekanizmalarıyla güçlendirilmesini çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında e-ticarete ilişkin bazı rakamlara da yer veren Genel Müdür Necmettin Erkan; 2016 yılındaki e-ticaret hacminin yaklaşık 31 milyar TL olduğunu ve bu rakamın 17,5 milyar TL’sini doğrudan esnafların faaliyette bulunduğu perakende sektörlerin oluşturduğunu dile getirdi.

Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan ayrıca sınırları aşarak uluslararası ticarette de etkili olmaya başlayan e-ticaretin günümüz teknolojisinde, ürünleri yurt içi ve yurt dışındaki müşterilere sunmanın en kolay ve ekonomik yolu olduğunu, yedi gün yirmi dört saat kesintisiz satış yapılabileceğini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim