AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, beraberinde AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya olduğu halde dün gazetemizi ziyaret etti.
Milletin, 1 Kasım seçimlerinde istikrar ve güvenden yana tercihini ortaya koyduğunu, ülke genelinde yüzde 49.5, Çorum’da ise yüzde 62 oy desteğini, topluma hizmet olarak yansıtacaklarını ifade eden Ceylan, “64. Hükümet güvenoyu aldı. Başbakanımızın da belirttiği üzere, kısa, orta ve uzun vadede tüm vaatlerimizi yerine getireceğiz. İlk olarak da, 1 Ocak’ta net asgari ücreti 1.300 liraya çıkaracağız. Bunu, diğer alanlardaki yeni düzenlemeler izleyecek.” dedi.
Çukurova Üniversitesi’nden mezun olan Ziraat Mühendisi Ahmet Sami Ceylan, sanayi ile birlikte tarımı da kalkındırmayı görev bileceklerini, bu konuda sulu tarıma geçilmesini çok önemsediklerini anlatarak, Çorum milletvekillerinden Salim Uslu ile Tufan Köse’nin Meclis İdare Amiri, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un Aile, Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu, kendisinin ise Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi olduğunu hatırlattı ve “Hepimiz elbirliği ile Çorum’un meselelerine sahip çıkacağız” ifadesini kullandı.
Demiryolu’nun programda olduğunu, Ortaköy yolunun iyileştirilmesine turizm açısından önem verdiklerini, İskilip-Çorum ve İskilip-Çankırı yollarının yapılacağını, Mecitözü yolunun bölünmüş yola dönüştürülmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Ceylan, “Merzifon Havaalanı’nın yolunu, 7 kilometrelik Sarıbuğday mevkiinden geçen 7 kilometrelik yolla 17 kilometre kısaltmış olacağız. Bu yolun 4 kilometresi bitti, 3 kilometrelik bölüm, kamulaştırma sorunu yüzünden bekliyor. Kısa sürede bu sorunu da çözeceğiz” diye konuştu.
Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un sanayileşmesine ivme kazandırmayı amaçladıklarını, bu doğrultuda, TSO ve diğer mesleki kuruluşlarla, tüm sektörlerle, esnaf odalarıyla işbirliği içinde olacaklarını ve “Çorum’un koşmaya başlayacağını” sözlerine ekledi.
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim