Bu kapsamda Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Pazartesi günü Arasta esnafıyla bir araya gelerek, proje hakkında bilgilendirmede bulunmuşlardı.

Yetkililer, Arasta Sağlıklaştırma Projesi çerçevesinde ilk olarak 25 Eylül’de işyerlerinde teknik heyet tarafından ölçülendirme yapılacağını, ardından da işin ihalesine çıkılacağını açıklamışlardı.

ÇORUM HABER, yeni projeyle ilgili olarak Arasta esnafının görüşlerine başvurdu. Çorum’un en canlı ticaret alanlarından biri olan Arasta’nın aslına uygun şekilde yenilenecek olması, çoğu esnafı umutlandırırken bazılarının kafasında henüz soru işaretleri giderebilmiş değil…

Öyle ya da böyle, kimisi umudunu kimisi de kaygısını dile getirse de Arasta Sağlıklaştırma Projesi, esnafta heyecana neden olmuş görünüyor.

Okulların açılması nedeniyle, okul kıyafetlerinin satıldığı bölgede hareketlilik hakim…

“TAZELENMEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Arasta’nın 40 yıllık ayakkabıcılarından Recep Bekâr, Sağlıklaştırma Projesi’nin çok güzel bir adım olacağını belirterek, “Biz yeniliğe karşı değiliz. Göze hitap edecek ve müşteriyi buraya çekecek taze bir görünüm bizim de işlerimizi artıracaktır. Yapılan işin kötüsü olur mu? Ben kendi adıma, Arastamızın yenilenme projesinin bir an evvel hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyorum.” şeklinde görüş belirtti.

Recep Bekâr

“ARASTA, ÇORUM’UN PAZARLIK YAPILABİLEN TEK AVM’SİDİR”

Çorum’un köklü esnaflarından Mustafa Hanoğlu, Arasta’nın merkezî konumunda dikkat çekerek, “Şehrin tam göbeğinde, herkesin ulaşabileceği bundan güzel başka bir yer var mı? Alın, işte size en güzel AVM, üstelik açık havada… Üstelik pazarlık usulünün devam ettiği tek yer! O nedenle böyle güzel mekânların iyileştirilmesi, güzelleştirilmesi memleketimizin yararına olur. Hem vatandaş gelir, gezer, alışverişini yapar… Hem de esnaf olarak bizler kazançlı çıkarız.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Hanoğlu, projenin uygulanması için gösterdikleri çabadan ötürü Vali Necmeddin Kılıç, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Belediye Başkanı Zeki Gül’e de teşekkür etti.

Mustafa Hanoğlu

“YENİLENME PROJESİ UMARIM BU KEZ GERÇEĞE DÖNÜŞÜR”

Arasta’nın deneyimli esnaflarından Şahin Özen ise yenilenme projesinin uzun yıllardır gündemi meşgul ettiğini ve tartışıldığını hatırlatarak, değişim için ilk defa bu denli somut adım atılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şahin Özen, “Arasta’nın yenilenmesi senelerdir yılan hikâyesine döndü. Umarım bu kez böyle bir şey olmaz. Valilik, Belediye ve iktidar temsilcilerinin buraya gelerek bizimle projeyi hasbihal etmeleri ve bu konuda ilk defa ortak hareket etmeleri doğrusu bizi çok umutlandırdı. Değişim için ilk kez bu kadar somut bir yaklaşım görmek, hepimizi mutlu etti.” diye konuştu.

Projenin, restorasyonu devam eden Velipaşa Hanı ile entegre şekilde ve titizlikle uygulanmasını isteyen Şahin Özen, “Burasının araç trafiğine kapalı biçimde dizayn edilecek olması, gezmek ve vakit geçirmek isteyen vatandaşlarımızın da tercih nedeni olur.” dedi.

Şahin Özen

“YENİ ARASTA ÇORUM’A, RENK VE HAREKET KATAR”

Yeğenleri ile birlikte ayakkabıcılık yapan Mehmet Şanöz ise Arasta’nın modern bir açık hava çarşısına dönüştürülecek olmasından heyecan duyduğunu dile getirerek, Benzer projeler Ankara, Konya ve Bursa gibi illerde de uygulanmış. Arastamızın yepyeni bir görünüme kavuşması hem esnaf hem de tüketici için çok güzel sonuçlar doğuracaktır. Böyle bir çehre değişikliği, farklı bir yenilenme, Çorum’a renk ve hareket katacaktır.” şeklinde konuştu.

Mehmet Şanöz ve yeğenleri. (Soldan itibaren) Doğukan Çıtak, Mehmet Küccük, Kadir Sonkaya ve Eren Küçük’le…

“KAYGILARIMIZ GİDERİLMELİ”

40 yıllık terzi Kemal Kurt ise Vali, Belediye Başkanı ve Milletvekili’nin Arasta’daki toplantılarında hazır bulunduğunu belirterek, “Ancak bu toplantı bana pek tatminkâr gelmedi. İdarecilerimiz iyi-hoş konuşuyorlar ama bu işler resim göstermekle olmuyor. ‘Bursa’da şu yapıldı, Konya’da bu yapıldı’ diye anlatıyorlar ancak biz Arasta’da ne yapılacak, onu görmek ve bilmek istiyoruz. Bu proje nasıl yapılacak? Bunu bizlere net bir şekilde anlatmaları lâzım.” ifadelerini kullandı.

Kafasındaki soru işaretlerinin giderilemediğini aktaran Kemal Kurt, 25 Eylül’de yapılacak ölçüleme çalışmasının da hakkaniyet çerçevesinde yapılıp yapılamayacağı konusunda kaygılarını dile getirdi.

Kemal Kurt

“YAPILAN İŞİN KÖTÜSÜ OLMAZ”

Arasta’nın eski saraçlarından Necip Özçetinkaya da gündemdeki projenin kendisini umutlandırdığını belirterek, “Arasta’nın yenilenme zamanı geldi de geçiyor. Artık bir an önce buranın yeni baştan yapılmasını istiyoruz. Yapılan işin de zaten kötüsü olmaz. Ben şahsen iyi olacağını tahmin ediyorum.” Diye görüş belirtti.

Necip Özçetinkaya

“DEĞİŞİM HER ZAMAN İYİDİR”

Arasta’da 22 yıldır berberlik yapan Abdullah Doğan da değişimden ve gelişimden yana olduklarını ifade ederek, yenileme projesini desteklediğini vurguladı.

Arasta Sağlıklaştırma Projesinden “umutlu” olduğunu kaydeden Abdullah Doğan, Bu konuda yöneticilerimize güveniyoruz. Ortaya güzel bir şey çıkacağına inanıyorum. Valimiz, Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese de şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

Abdullah Doğan

(Haber: Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim