Ahlatcı Grup ana sponsorluğunda yapılan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sunuculuğunu Gazeteci Seyfettin Servet Mete’nin yaptığı festivale vatandaşlar kadar protokolün de ilgisi büyük oldu.
Festivale başta AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt olmak üzere AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, Mustafa Alagöz, Erhan Akar, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, Özgür Kılıç, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, ÇESOB’a bağlı oda başkanları, Türk-İş Çorum İl Temsilcisi ve Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman, Belediye-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, Bahçelievler Muhtarı Hasan Kızıltepe, köy dernek başkanları, köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalde Ünlü Halk Müziği sanatçısı Havvanur’un yanı sıra Çorumlu sanatçılar Mesut Salman, Mürşit Has ve Songül Öztürk söyledikleri türkülerle festival alanını dolduran vatandaşları coşturdu. Binlerce kişinin katıldığı şenlikte başta köyün gençleri olmak üzere her yaştan vatandaş doyasıya eğlendi. Çalınan türkülere eşlik eden gençler, halay türküleri ile de adeta coştu.
Kiraz Festivali geç saatlere kadar coşku içinde sürerken davetlilere de ücretsiz kiraz dağıtıldı.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim