Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen ve “İnsan Hakları Dün, Bugün, Yarın” başlıklı panele Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mustafa Bıyık’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çolak ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ahmet Özalp ve Doç. Dr. Hakan Reyhan’ın konuşmacı olarak yer aldıkları panelde insan haklarının tarihsel gelişimi ve insan hakları algısı masaya yatırıldı.

Panelde ilk olarak söz alan Doç. Dr. Ahmet Özalp, insan haklarının antik Yunan döneminden bu yana tartışılageldiğini belirterek, “Evrenin doğasında eşitsizlik yoktur. Eşitsizliği, insanlar normalleştirip doğal hâle getiriyorlar. Günümüzde eşcinseller, kadınlar ve çocuklar eşitsizliğe en çok maruz kalan kesimler olarak görülüyor.” diye konuştu.

Panelde daha sonra Prof. Dr. Abdullah Çolak “İslâm ve İnsan Hakları”, Doç. Dr. Hakan Reyhan ise “Çevre ve İnsan Hakları” üzerinde görüşlerini paylaştılar.

(Recep SERBES)   

Editör: TE Bilisim