Büro Emekçileri Sendikası (BES) Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper, 2005 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kuruluş sürecinde ortaya koydukları itiraza rağmen çıkartılan GİB yasasının gelinen süreçte tüm maliye emekçilerinin mutsuzluğunun kaynağı olduğunu dile getirdi.
KESK’e bağlı BES tarafından dün Vergi Dairesi önünde bir basın açıklaması düzenlenerek, ücret adaletsizliği, istihdam belirsizlikleri ve tasfiye politikaları protesto edildi.
“Zafer direnen emekçisinin olacak”, “Direne direne kazanacağız” şeklinde sloganların atıldığı basın açıklamasına KESK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile bazı siyasi parti temsilcileri de destek verdi.
Başta Maliye Bakanı olmak üzere bakanlık yetkilileri ile defalarca görüşmeler yaptıklarını, her defasında eleştiri ve taleplerle ilgili olarak “haklısınız” yanıtı aldıklarını kaydeden BES Şube Başkanı Alper, “Haklılığımızı tescil eden yetkililer, taleplerimizin gereğini yapmak yerine, maliye emekçilerini bölen, eşitsiz ve adaletsiz uygulamalarda ısrarcı oldular” dedi.
Alper, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Gelir ve gider birimlerinin ayrıştırılmasını bizlere yeniden yapılanma olarak yutturmaya çalışan Maliye Bakanlığı, hem gelir hem de gider birimlerinde maliye emekçilerini uzman-memur, kurum içi uzman-yeterlilikle uzman olanlar, eski-yeni memur ve merkez-taşra gibi ayrımlara tabi tutarak böl-parçala-yönet taktiğinin en başarılı örneklerinden birisini ortaya koymuştur.

MALİYE EMEKÇİLERİ OLARAK “ARTIK YETER” DİYORUZ!
On yılı aşkın bir süredir devam eden ve Maliye Bakanlığı’nda görev yapan herkesin mutsuzluğunun kaynağı olan uygulamalara karşı her kadro ve unvandan maliye emekçisi olarak artık yeter diyoruz.
Eşitlik ve adalet talebimizi Türkiye’nin her yanında bugün bir kez daha haykırıyoruz! Taleplerimiz karşılanıncaya kadar adımlarımızı daha da sıklaştırarak, mücadelemizi yükselteceğimizi bugün buradan bir kez daha ifade ediyoruz.
Ya açılacak binlerce dava ile yıllarca uğraşmak zorunda kalacak, ya da eşitlik ve adalet taleplerimizin gereğini yapacaktır.
Maliye hizmetlerinin ve maliye emekçilerinin bütünleşmesi etkin bir Maliye Bakanlığı işleyişinin olmazsa olmazıdır. Gelir ve gider ayrımını da ortadan kaldıracak şekilde maliye hizmetleri sınıfı oluşturularak, maliye emekçilerinin eşitlik ve adalet talepleri karşılanmalıdır.
Bugün burada her kadro ve unvandan maliye emekçileri eşitlik ve adalet için bir adım daha atıyor, siyasi iktidarı ve Maliye Bakanlığı’nı taleplerimiz için adım atmaya çağırıyoruz.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim