Olay, Nisan ayında Çöplü Mahallesi'nde meydana gelmişti. Her ikisi de 64 yaşında olan 4 çocuk sahibi Ali Bicil ve Hanife Bicil çifti arasında evde tartışma çıkmış ve tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ali Bicil, eşini, balyozla başına vurarak öldürmüştü. Yaşlı  adam ardından polis merkezine giderek eşini öldürdüğünü söyleyip teslim olmuş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. 
Ali Bicil hakkında, 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Çorum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 2. kez hakim karşısına çıkan Ali Bicil, ilk ifadesini tekrarladığını söyledi. 40 yıl aynı yastığa baş koyduğu eşi Hanife Bicil’i öldüren zanlı şunları söyledi:
“Olay günü sabah namazına  kalktım, eşim de kalktı ben bahçeyi temizlemek için dışarıya çıktım eşim de dışarıda nane ekiyordu. Belirli bir süre çalıştıktan sonra ‘hanım yemeği hazırla da yemek yiyelim’ dedi. Bana ağza alınmayacak hakaretler ve küfürlerde bulundu.    Sonra o  içeriye girdi. Ben de arkasından girdim. Yatağa yatmıştı, içeride de bana benzer küfürleri etti, sinirlendim elime çekiç geçti, sonrasını hatırlamıyorum. Şuurumu kaybetmişim. Devamlı böyleydi, şimdiye kadar farklı bir yüzünü  görmedim. Kendisinin psikolojik sorunları  vardı. Devamlı bana  “çatacak adam arıyorum”  şeklinde sözler söylerdi. Son zamanlarda  eşim dışarıda çöp toplamaya başlamıştı hatta yanına bazen beni de götürürdü, milletten utanır hale gelmiştik.
Yine devamlı kendisi ‘burnuma kan kokusu geliyor’ diye sözlerde bulunurdu, kendisi günlük ‘seni öldüreceğim’ şeklinde  tehditlerde bulunurdu. Şikayet etmekten korkuyordum. Böyle bir şey yapsam beni orada linç ederdi, ilaçlarını bazen kullanıp bazen kullanmıyordu. İçmediği zaman saldırgan hale geliyordu. Olaydan bir gün önce pikniğe gitmiştik pikniğe ikimiz gitmiştik orada da her hangi bir şey yapsam yokken tartışma çıkarttı. Orda da benzer şekilde hakaretlerde bulundu,  zaten günlük yapıyordu evde duramadığım için gündüzleri genelde dışarıda geçiriyordum, çay ocağına geçiyordum. Zira eve gelsem benzer hakaretler ve sataşmalarda  bulunuyordu ilk ifademde olayın etkileyişiyle pişman olmadığımı söylemiştim ancak şimdi pişmanım.”
Mahkeme heyeti duruşmayı eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim