KESK Dönem Sözcülüğüne Büro Emekçileri Sendikası (BES) Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper getirildi.
KESK Sekreterliğine Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Basın ve Halkla İlişkiler Sekreterliği'ne Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Merter Kocatüfek getirilirken, Mali Sekreterliğe ise Tüm Belediye Memurları Sendikası (Tüm Bel-Sen) Şube Başkanı Nevzat Veldet görevlendirildi.
Yeni dönemle ilgili bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, "7 Haziran genel seçimleri sonrası ortaya çıkan halk iradesinden hükümet çıkarmamak için her yolu deneyenler, ülkemizi tarihinin en hızlı erken seçimi ile karşı karşıya bırakmışlardır. 1 Kasım’da yapılacak seçimlere gidilirken ülkemiz yangın yeridir. 13 yıllık AKP iktidarında barışı dilinden düşürmeyenler, barış süreci için siyasi geleceğimize mal olsa da bu süreçten vazgeçmeyiz diyenler, söz konusu siyasi ikballeri olunca gözlerini kırpmadan ülkemizi bir kaos ve çatışma ortamına sürükleyerek tüm muhalif kesimleri yıldırma, baskı ve korkutma politikaları ile yok etmenin yollarını aramaktadırlar" dedi.
Alper, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Ancak, Kamu Emekçilerinin sesi olan KESK yaklaşık 25 yıldır tüm baskılara ve yıldırma politikalarına rağmen emekçilerden almış olduğu güç ve destekle iş yerlerinde ve alanlarda hiç kimseden korkmadan ve yılmadan fiili ve meşru mücadelesini devam ettirmiştir.
KESK Çorum Şubeler Platformu da kamu emekçilerinden almış olduğu güç ve destek ile yine kamu emekçilerinin çalışma yaşamında ve hayatın diğer alanlarında tüm emekçilerin ekonomik, demokratik, sosyal, siyasal, yasal, kültürel, mesleki, hukuksal, özlük haklarının ve çıkarlarının korunması ve geliştirilmesi için mücadele etmeye devam edecektir.
Bu bağlamda tüm emekçileri ve demokrasi güçlerini birlikte ve ortak mücadele için bir araya gelmeye ve güçlerimizi birleştirmeye çağırıyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim