Sağlık Bakanlığı’nın Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerin çalışanların zararına olduğunu var olan haklarının ellerinden alındığını belirten Erözgün tepkisini dile getirerek şunları söyledi;
Başbakanlığın çıkardığı çerçeve yönetmelikte eşi özelde çalışanlar için tayin şartı 2 yıl içerisinde 360 gün sigorta şartı iken Sağlık Bakanlığı bu kriteri 4 yıl çalışma ve 720 gün sigortaya çıkarmıştır.
Aday memurların tayin haklarının çok önemli bir kısmı ellerinden alınmıştır. Eğitim ve Aile birliği mazereti ile tayin talebinde bulunamayacaklardır. Stratejik personel eş ve iş arasında tercihe zorlanmıştır. Eczacı ve Diş hekimi stratejik personel grubuna eklenmiştir. Sağlıkla ilgili iki yıllık okul kazanlara tanınan tayin hakkı ortadan kaldırılmış dört yıl olarak belirlenmiştir. Bu durumda olup bugüne kadar tayinini yaptırmayan çalışanların eğitim hayatı sonlanmıştır.
Sağlık çalışanlarının iş yükü sürekli artarken, aynı oranda istihdam yapılmamaktadır. Büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarının motivasyonunu artırıcı yeni kazanımlar verilmesi gerekirken, elde edilen kazanımın alınması fayda yerine zarar getirecektir. Sağlık Bakanlığı 2016-2017 eğitim yılı için tercihlerini yaparak üniversitelere yerleşen sağlık çalışanlarını mağdur etmeyerek eğitim görecekleri illere tayinleri acilen yapmalıdır. Konuyu takip edecek ve sağlık çalışanlarının hakkını arayarak, yapılan yönetmelik değişikliğinde çalışanların aleyhine olan düzenlemeler için dava açacağız.”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim