Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından dün “Erol Olçok ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma” programı düzenlendi. Devlet Tiyatro Salonu’ndaki etkinliğe Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Garnizon Komutan Yardımcısı Alb. Necip Çarıkcıoğlu, Defterdar Ali Sormaz, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra çok sayıda daire müdürü, sivil toplum örgütü temsilcisi ve yurttaşlar katıldı.
Program, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde bulunan askerlerin açtığı ateş sonucu oğlu Abdullah Olçok ile birlikte şehit olan 54 yaşındaki reklamcı Erol Olçok’un okul yıllarına ait fotoğraflarından oluşan sergi ile başladı.
Devlet Tiyatrosu bahçesinde düzenlenen sergi hakkında bilgi veren Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, Şehit Olçok’un Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 1982 yılında mezun olduğunu belirterek, “Okulumuzda 7 yıl öğrencilik yaptı. Okulda çok öne çıkan, belirgin kişiliği ile faaliyetlerde yer alan ve ressam kimliği o zaman belirlenen aktif bir öğrenciydi.” dedi.
Daha sonra anma programının salondaki bölümüne geçildi. Sala okunmasıyla başlayan bu bölümde saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Şehit Erol Olçok İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız Yasin Şeker, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.
Okul Müdürü Kır’ın katılımcılara Erol Olçok’u tanıtması ve “Şehitler” konulu video gösteriminin ardından Esfer Kadir Boyraz isimli öğrenci, Arif Nihat Asya’ya ait “Dua” şiirini yorumladı.
Şehit Olçok’un eşi Nihal Olçok’un 15 Temmuz Gecesi’ne dair izlenimlerini Nisanur Dedebaş’ın aktarmasının ardından kürsüye gelen Gazi Hoş, Halit Güneş, Necmettin Ünal ve Mustafa Aktaş, “Okul arkadaşları” Erol Olçok’la yaşadıkları anıları katılımcılarla paylaştılar.
Etkinlik, Hasan Gültekin isimli öğrencinin hatim duasını okumasıyla sona erdi.






(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim