15 Temmuz 2016 gecesinde İstanbul’un Fatih ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada, hainlerin silahlı saldırısı sonucunda şehit olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nin önündeki caddeye verilirken, Boğaz Köprüsü’nde darbeci askerlerin darbe girişimini protesto etmek için bulunduğu sırada oğlu Abdullah Tayyip Olçak ile birlikte darbeci vatan hainlerinin açtığı ateş sonrasında şehit olan reklamcı Erol Olçak’ın ismi de Güzelyurt Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka verildi. Nevşehir Belediyesi tarafından alınan karar uyarınca demokrasi şehitleri Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, Avanoslu Özel Harekat polisi Demet Sezen ve Ürgüplü Fevzi Başaran’ın ismi de birer caddeye verildi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, aziz Türk Milleti için hiç çekinmeden darbecilere dik bir duruş sergilerken şehadete ulaşan şehitlerimiz için ne yapılsa az olduğunu belirterek, milli iradenin devamlılığı yönünde kanlarını bu vatan toprakları için bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.
Öte yandan darbe girişiminde şehit olan Erol Olçak’ın isme Hakkâri’de de yeni kurulan bir okula verildi. Hakkâri Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan karar uyarınca Erol Olçak’ın adının merkeze bağlı Sümbül Mahallesi’nde yeni kurulan 16 derslikli bir okula verildiği ve okulun 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete açılacağı öğrenildi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim